o nama

o nama

“Institucija Umetnosti” predstavlja najveći projekat iz oblasti umetnosti u Srbiji. Naša misija je da omogućimo besplatno škole, edukaciju, radionice i negu talenta iz oblasti pevanja, glume, plesa, slikarstva, književnosti i dizajna. 

Institucija umetnosti je nastala početkom 2016 godine kao nevladina organizacija a više godina ona postoji i razvija se.

Istorija i reč osnivača
Dimitrija Dimitrijevića:

Krajem 2012 . godine došao sam na ideju da osnujem projekat omladniskog hora ”Gli Srbija” (Glee Srbija). Nedugo zatim, osetio sam da našem društvu nešto nedostaje, a to je ustanova gde će omladina Srbije moći da uči i da usavršava umetnost iz koje poseduju talenat. 

Problemi na koje se projekat odnosi su nedostatak sredstava da pojedinac razvija sebe kroz talenat i ličnost u zdravoj sredini, gde će, pre svega imati psihološku podršku. Problemi jedne talentovane osobe su mnogobrojni , nerazumevanje sredine, diskriminacija, omalovažavanje  i slično. Preko svog hora i projekta ”Gli Srbija” uvideo sam da je mladima potrebna velika pomoć. Pre hora većina članova se borila sa depresijom, suicidnim mislima, problemima sa vršnjacima i sl. Ali ”Gli Srbija”je uvek bila tu za svoje članova i pre svega njihov mentor. Borio sam se i boriću se da pomognem svima koji žele da sebe pronađu i da sebi pomognu kroz umetnost. 

Mnogi roditelji, nisu ni svestni šta im dete radi, pogotovo kada postane adolescent, sam projekat radi na tome da roditelji imaju sigurnost i da znaju gde je njihovo dete, pošto će svoje vreme provoditi na raznim aktivnostima ”Institucije Umetnosti”. 

Želimo da sklonimo decu sa ulice, da ih sklonimo od raznih poroka koji vladaju 21. vekom, a pre svega da budu u zdravoj sredini gde će oni u potpunosti biti slobodni da sebe iskažu kakvi jesu bez obzira na pol, rasu i sl.

Uzroci nastajanja ovih svih problema ne odnose se direktno na jednu osobu ili državu već na kompletno stanje u društvu, manjak inicijative, moramo svi zajedno kolektivnim radom da usavršavamo sebe  i svoje društvo a naručito omladinu koja je temelj i budućnost svakog društva. 

Projekat ”Institucija Umetnosti” će direktno uticati na ove probleme preko svojih dogaćaja kao što su škole, radionice, edukacije, seminari, javne tribine i sl. Tako što ćemo propagirati slobodu umetnosti i zdravih vrednosti jednog društva.

Za budućnost i kulture naše zemlje

Dimitrije Dimitrijević